Söndagen 21:a februari

Blir en hel del firande när det är någon som fyllt år. Idag hade vi bjudit hemma Kenjis familj på lite fika. Vi bjöd på det jag bakat tidigare i veckan, och dessutom muffins som vi bakade tidigare idag. Vanliga muffins med äpplen i. Hade tänkt fota dom, men det glömde jag helt av, så ni får tro mig på mitt ord när jag säger att de både vart fina och smakade gott :).

Lördagskvällen

Det var inte bara Kenji som fyllde år i veckan, utan även en tjejkompis till mig. Så på lördagen hade hon och hennes sambo bjudit hem mig och Kenji på lite mat. De bjöd oss på ris och någon kycklinggryta som var riktigt god och sedan spelade vi en massa spel. En riktigt trevlig kväll. Enda nackdelen var avsaknaden av bussar. Det är synd att det inte går några bussar mellan Marieberg och Tomtebo :P. Det var riktigt kallt att gå, men annars var det en bra kväll.

Nya gardiner

Veckan som var har jag varit ledig nästan hela och har hunnit få gjort en hel del här hemma. Bland annat har jag sytt nya gardiner till alla fönster. Alltid kul när man kan förnya lite.



Såhär vart resultatet i vardagsrummet. Jag är faktiskt riktigt nöjd, tyger är jättefint och lagom vårigt. Förutom gardiner sydda jag också lite dukar av samma tyg.



Arbetsrummet. Tidigare hade vi två längder, men det blev mycket ljusare och även här är jag nöjd. Haha, jag är nöjd med alla nya gardiner så det kanske jag inte behöver skriva femtioelva gånger ;P.



Köket. Och även här blev det lite dukar i samma tyg.



Och sista rummet, sovrummet.

Förutom gardiner har jag även påbörjat ett lapptäcke. Har inte bilder på det än, men det kommer så fort den är färdig. Är nästan klar, ska göra en baksida bara så.

Fredagskväll

Har hänt en del de senaste dagarna, men jag har inte hunnit uppdatera något. Får väl se vad jag kommer ihåg :). Tänkte iaf börja med fredagskvällen. Kenji fyllde ju år tidigare i veckan och nu var det dags att fira honom tillsammans med hans kompisar. Vi började kvällen med att beställa pizza och därefter gick vi till bowlinghallen. Som vanligt var det kul, men man är ju inget vidare på att bowla. Jag upptäckte i allaf all att jag kan skruva bowlingklotet, men jag har ingen aning om hur jag gör! Det bar blir så ju... Inte bra alla gånger, eftersom man siktar rakt, men så vill klotet något annat och sticker iväg och fel håll. Men som sagt, det var kul :).

Dessutom hade jag bakat en tårta till Kenji. Han fick ju ingen i tisdags, och nu var det dags.



Såhär såg den ut. Jag gjorde först fyllningen, blev tre olika lager. Längst ner krossad ananas, i mitten äppelmos och längst upp vaniljkräm. Jag använde inte alla vaniljkräm och det som blev över blandade jag ner i den vispade grädden som jag garnerade med. Hällde även i lite vaniljsocker för att få mer vaniljsmak på det hela. Och som ni ser, garnerade jag med ananasringar och mandarinklyftor och lite spritsad grädde. Jag hade velat ha kiwi på sidorna, men vi hade ingen så jag färgade lite grädde och klickade ut.

Vi har strössel som ser ut som bokstäver hemma, och jag ville skriva GRATTIS KENJI, men jag hittade ingen G, som det blev bara KENJI.


Bara ett litet infall jag fick. Tårtan var faktiskt riktigt god, den vart inte det minsta torr, kanske för att man hade ett lager mer fyllning än vad jag brukar ha.

Avatar

Kenji fick ett presentkort på bion i julklapp, och den utnyttjade han för att bjuda mig på Avatar i 3D. Vi har redan sett den i vanligt, men alla säger ju att man ska se den i 3D, så då gjorde vi det. Filmen i sig tycker jag är väldigt bra, men det var inte så spektakulärt med 3D. I fortsättningen kommer jag nog att hålla mig till vanliga tvådimensionella filmer, räcker gott och väl åt mig. Ytterligare en nackdel med 3D var glasögonen... De ville hela tiden kana av näsan.

Sushi

Som ni redan har hört fyllde Kenji år idag, och då är det på sin plats att äta lite lyxigare middag. Sushi hade han valt. Det tar lite tid att göra, men det är gott. När vi gör sushi hemma gör vi bara vegetarisk, men det är gott det också. Idag friterade vi också lite grejer; sötpotatis, morot, räkor och torsk. Som vanligt vart det riktigt gott.



Såhär såg bordet ut när vi dukat fram allting. Lägg märke till kniven och gaffeln på vänster sida, Kenjis sida ;).



Och här en närbild på maki-sushin som Kenji gjorde. Han gjorde allt med sushin och jag tog hand om friteringen. Det tog ungefär fyra gånger innan han fick sushin så här fin, övning ger verkligen färdighet. Fick även lära mig det hemliga knepet... Att skära med en blöt kniv, då klibbar inte riset fast och förstör allt.

16:e februari - fettisdag och Kenjis födelsedag

Ja idag har vi haft många anledningar till att fira här hemma. Så medan karln i huset (dvs födelsedagsbarnet) var på jobbet passade jag på att fylla köket med bakgrejer, dags att fylla upp frysen igen!
Började med att sätta degen till semlor och medan den stod på jäsning bakade jag två olika sorters cookies. En med choklad och mandlar i (till vänster i bild) och en annan med choklad och tranbär (till höger).


Gjorde även en variant av Biscotti, italienska skorpor. Även dessa med choklad och mandel i (någon som kan gissa min passion här i livet ;P?).


Eftersom det var fettisdagen och jag redan hade gjort semmelbullar, var det ju lika bra att göra semlor också, vilket vi åt till efterrätt.



Faktiskt väldigt enkelt att göra egna semlor. Man gör vanliga runda vetebullar, gröper ur ett hål och fyller med mandelmassa och urgröpet och sen på med grädde och florsocker. Även mandelmassa är enkelt att göra själv. Man maler passande mycket mandel och blander efter smak ihop med mjölk, florsocker och vaniljsocker. Mycket gott.

Just det ja, var ju som sagt Kenjis födelsedag idag. Dagen till ära bakade jag scones till frukost och han fick lite paket; två filmer, en bok, två kaktusar och fyra påsar chips (någon som kan gissa hans passion här i livet ;P?).

Alla hjärtans-dag

Det har ju gått ett par dagar sedan alla hjärtans-dag, men jag tänkte ändå dela mid mig om min dag. Jag jobbade på söndagen, så vi träffades knappt förrän på eftermiddagen. Presenterna hade vi redan hunnit med att ge varandra på lördagskvällen. Jag fick ett gossedjur, en pingvin, och gelehjärtan. Pingvinen kan ni se på bilden här nedan, men godiset har försvunnit spårlöst...



Vi bakade dessutom en cheesecake för att få det lite extra festligt.



Garneringen består av äpplen och kolasås. På en fjärdedel ligger det också valnötter, anledningen till att den inte finns över hela är att Kenji inte äter nötter. Cheesecake är väl kanske inte riktigt min favorit, men den var god ändå.

Dagens middag

Idag hade vi planerat att äta tomatsoppa till middag, och till det skulle vi baka muffins. Inte vanliga chokladmuffins nu alltså utan matmuffins. Hittade ett recepit i Allers och gjorde om det en aning. Det blev muffins med riven morot och ost i, vart faktiskt riktigt gott och mättande.



Såhär såg det ut innan allt åkte in i ugnen.



Och såhär när de direkt kom ut ur ugnen.



Och här har jag plockat till mig två stycken och lagt lite ost på och serverat till tomatsoppan som garnerats med rostade sesamfrön. en superb middag!

Ripple-filt

Jag har kommit på vad ett av mina nästa projekt ska bli. Hittade lite bilder på ripple-virkning, alltså att man virkar i vågor. Tror att jag ska försöka mig på en filt, men först ska jag göra färdigt en av de filtar jag har påbörjade. För tillfället har jag en grön babyfilt på gång, och även en vit som ska få en färgad kant kring sig. Den vita är det inte mycket kvar på, så ska försöka bli färdig med den fort, så jag kan sätta igång med nästa. Man kan ju inte ha alltför många projekt på samma gång :).

Kofta

Ja jag lovade ju för ett tag sedan att jag skulle lämna bildbevis på hur min blivande kofta ser ut än så länge.


Och ja, här har ni det. Det är ju en bit kvar, jag har gjort ungefär två tredjedelar av den här mönsterbiten, och sedan ska jag börja maska av för halsen. Än så länge har jag i alla fall goda förhoppningar att den kommer bli bra, men än kan ju mycket hända.

Gymkort

Ja, jisses Amali,a jag har gått och skaffat mig ett årskort på gymet. Det trodde jag faktiskt aldrig att det skulle ske, men så är det alltså. Nu är det bara att se till att använda det ordentligt, har planerat med Kenji att använda det redan imorgon. Tidigt upp och så gymma innan Kenji ska iväg och jobba, själv börjar jag inte förrän 12 så jag hinner nog göra mig i ordning efter att han farit. Kommer framför allt att bli skönt att kunna komma in när det är obemannat, förhoppningsvis är det inte så mycket folk där då :).

Hallen

I helgen som var, var det min lediga helg och jag och Kenji fick lite gjort här hemma. Vi hade köpt på oss en massa äpplen och gjorde en massa äppelmos. Alltid bra att fylla på frysen så att man har till sin morgongröt. Men koka äppelmos var inte det enda vi pysslade med här hemma. Vi har haft ett litet problem i trappan här hemma, det är så mörkt. Lampan nere i hallen går inte att tända uppifrån och speciellt nu under vintern är det så mörkt. Si vi satte upp några LED-lister och genast vart det mycket ljusare.


Så här såg det ut innan när inga andra lampor är tända, inte mycket ljus alltså. Ingen blixt är på heller.



Den här bilden föreställer samma sak, men blixten är på.



Och så här ser det ut när LED-listerna är igång. Det vi inte hade räknat med är att det lyste upp så mycket så att tappen syns väldigt mycket. Och det var inte speciellt fin. Det tänkte vi lösa genom att hänga upp lite tavlor som jag har sytt. De är dock inte riktigt färdiga, de måste sättas in i ramar innan.
Vi får väl se när det blir av, men förhoppningsvis ganska snart :).


RSS 2.0