Fredagskväll

Har hänt en del de senaste dagarna, men jag har inte hunnit uppdatera något. Får väl se vad jag kommer ihåg :). Tänkte iaf börja med fredagskvällen. Kenji fyllde ju år tidigare i veckan och nu var det dags att fira honom tillsammans med hans kompisar. Vi började kvällen med att beställa pizza och därefter gick vi till bowlinghallen. Som vanligt var det kul, men man är ju inget vidare på att bowla. Jag upptäckte i allaf all att jag kan skruva bowlingklotet, men jag har ingen aning om hur jag gör! Det bar blir så ju... Inte bra alla gånger, eftersom man siktar rakt, men så vill klotet något annat och sticker iväg och fel håll. Men som sagt, det var kul :).

Dessutom hade jag bakat en tårta till Kenji. Han fick ju ingen i tisdags, och nu var det dags.



Såhär såg den ut. Jag gjorde först fyllningen, blev tre olika lager. Längst ner krossad ananas, i mitten äppelmos och längst upp vaniljkräm. Jag använde inte alla vaniljkräm och det som blev över blandade jag ner i den vispade grädden som jag garnerade med. Hällde även i lite vaniljsocker för att få mer vaniljsmak på det hela. Och som ni ser, garnerade jag med ananasringar och mandarinklyftor och lite spritsad grädde. Jag hade velat ha kiwi på sidorna, men vi hade ingen så jag färgade lite grädde och klickade ut.

Vi har strössel som ser ut som bokstäver hemma, och jag ville skriva GRATTIS KENJI, men jag hittade ingen G, som det blev bara KENJI.


Bara ett litet infall jag fick. Tårtan var faktiskt riktigt god, den vart inte det minsta torr, kanske för att man hade ett lager mer fyllning än vad jag brukar ha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0